Мегакофти за megaupload.com

Image by 3news

Този симпатяга е 37-годишният германски гражданин Ким Шмиц (Kim Schmitz) известен още като Кимбъл (Kimble), Ким Дотком (Kim Dotcom) или най-вече  като човекът зад сайта за споделяне на съдържание megaupload.com.

Както съобщава агенция Ройтерс, след съвместна акция на министерствата на правосъдието на САЩ и Нова Зеландия, снощи megaupload.com е бил

снет от мрежата

a Ким и 7 негови съучастници – арестувани.

Обвинителният акт срещу задържаните се простира върху цели 72 страници и обхваща гамата от рекет до престъпления срещу интелектуалната собственост, от които Ким и компания генерирали облаги за над $ 175 000 000 (сто седемдесет и пет милиона долара) и причинили вреди на правоносители за над $ 500 000 000 (половин милиард долара).

Прилича ми на нещо като

Лайпцигски процес

който развлекателната индустрия подготвя на душманите си.

Така че ни предстои да видим, дали Кимбъл ще успее да се възползва от съдебната трибуна подобно на Георги Димитров или ще завърши по-скоро безславно като ван дер Любе.

Апропо, прави ли ви впечатления избраният за акцията тайминг?

Провеждат я точно едно денонощие след масовия протест срещу SOPA в интернет и изгасването на някои сайтове там.

4 thoughts on “Мегакофти за megaupload.com

  1. Още не мога да преценя тия пичове симпатични ли са ми, или по-скоро не.

   1. На мен лично по-скоро НЕ, но аз винаги съм недоверчив към хора които не застават с името си зад действията. Поради това и партизаните не са ми симпатични.
    А сега по темата …. както казва Григор Гачев, ако аз не искам да си купя дадено произведение, дори да се премахнат всички методи за безплатното му намиране, аз пак няма да си го купя. Т.е. индустрията няма да спечели нищо от това, че спират подобни сайтове.
    Американците започват да приличат на една частна полиция, която обслужва няколко големи корпорации, колкото и да са промити мозъците на гражданите им, скоро ще се събудят … дано е по-скоро.

Comments are closed.