От 3 ударите се увеличават на 6

Сещате ли се за много дискутираната политика на „трите удара“? Ако ли да, то имайте предвид че тя се очква да изтърпи сериозни количествени изменения в скоро време.

„Американски интернет потребители, пригответе се за трите „шестте удара.“ Така съветва американските си читатели уебсайтът Ars Technica.

Оказва се, че големи американски интернет доставчици, в това число AT & T, Verizon, Comcast, Cablevision и Time Warner са подписали

доброволно споразумение

с представители на шоу бизнеса, според което се ангажират да известяват клиентите си при техни потенциални нарушения на интелектуалните права на трети страни.

Според Ars Technica обаче интернет доставчиците няма да предават на праводържатели имена и адреси на абонатите си без съответната съдебна заповед.
Ставало дума за еднопосочен процес на информиране.

Интересно.

Позицията на интернет провайдърите е разбираема – не желаят да губят клиентите си, но пък им е все по-трудно трудно да устояват на праводържателските апетити насочени към клиентските данни.

От друга страна исканията на праводържателите, или по-скоро на специално инсталираните от тях процесуални бушони, да им бъдат предадени личните данни на предполаегами нарушители претърпяха неуспех в последната серия от съдебни дела.

В светлината на последното, догворката между праводържатели и интернет доставчици изглежда се ц?ли във формулата

хем агнето цяло, хем вълкът сит

Да не ни учудва, ако след некое време и шестте удара вземат че инфлират в 9, 12 или дори в още повече такива.

 

Снимка с автор Jeramey Jannene, достъпна на Flickr

1 thought on “От 3 ударите се увеличават на 6

Comments are closed.